Hagelstorm van 19 juli in Mechelen en omgeving niet erkend als ramp

Het Vlaams Rampenfonds heeft de zware hagelstorm van woensdag 19 op donderdag 20 juli in Zemst, Mechelen en Bonheiden niet erkend als ramp.  De gemeentebesturen van Zemst, Mechelen en Bonheiden hadden gevraagd om dat wel te doen.

Het Vlaams Rampenfonds heeft geen groen licht gegeven voor de erkenning van de zware hagelstorm in de nacht van 19 op 20 juli in Zemst, Mechelen en Bonheiden.

Bij de storm veroorzaakte de hagel heel wat schade aan auto's en glazen constructies van woningen. De drie gemeentebesturen van Zemst, Mechelen en Bonheiden hebben hun inwoners na de feiten opgeroepen om de opgelopen schade te melden. In totaal werden ongeveer 2.000 schadedossiers ingediend.

Half november dienden Zemst, Mechelen en Bonheiden samen een gemotiveerd schadedossier in bij het Vlaams Rampenfonds. Het Vlaams Rampenfonds gaat niet in op de vraag omdat de geleden schade onvoldoende is om in aanmerking te komen voor een vergoeding van het Rampenfonds.

Meest gelezen