Videospeler inladen...

Zoekacties in kanaal Brussel-Charleroi na vondst wapens en munitie stopgezet

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel hebben duikers opnieuw in het kanaal van Brussel-Charleroi - nabij Ittre - gedoken. Vijf maanden geleden haalden drie jongeren daar twee dozen met het opschrift "Rijkswacht" naarboven met daarin munitie, een riot gun en een revolver. De zoekactie stopt voor vandaag.

Vijf maanden geleden deden drie jongeren in het kanaal Brussel-Charleroi een interessante vondst. Ze doken er twee metalen dozen met het opschrift "Rijkswacht/ Gendarmerie" op met daarin een duizental stukken munitie van het kaliber 9mm, een riot gun en een revolver. Pas gisteren brachten ze hun vondst naar het gerecht na een oproep in de media. 

Er is vandaag opnieuw een zoekactie gestart in het kanaal van Brussel-Charleroi bij Ittre. Twee duikers van de civiele bescherming wisselen elkaar af. Een bootje scant de ondergrond en als er iets interessants is, gaan de duikers naar beneden. Maar voorlopig is er nog niets bovengehaald. De zoekactie voor vandaag zit er ook op. 

Meest gelezen