Ook bovenleiding tweede spoor hersteld tussen Gent-Dampoort en Lokeren, treinverkeer komt weer op gang

De problemen op het spoor tussen Gent en Antwerpen zijn bijna achter de rug. Ook het tweede spoor is nu vrijgemaakt. De avondspits zal normaal verlopen, denkt Infrabel. 

Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren, op de drukke lijn tussen Gent en Antwerpen, lag sinds gisterochtend stil nadat een vrachtwagen de bovenleiding had beschadigd op een overweg in Lokeren, over een afstand van 300 meter. Ook een hoogleidingspaal werd scheef getrokken.

"Onze mensen hebben de hele dag en nacht doorgewerkt", zegt Thomas Baeken, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. "Rond 6.20 uur is een eerste spoor weer opengesteld en om 12.45 uur vanmiddag was de herstelling van de bovenleiding boven het tweede spoor afgerond. Daarna moest de werktrein nog wegrijden en er zijn nog wat administratieve formaliteiten vervuld om het spoor weer vrij te kunnen geven.  De vertragingen zullen zich snel oplossen en tegen de avondspits zijn alle problemen van de baan."

 

 

Meest gelezen