Jasper Jacobs

Opnames van nieuwe fictiereeks over moordzaak in aantocht in Gent

In en rond Gent starten op 6 november de opnames van "De twaalf", een fictiereeks over een ophefmakende moordzaak. Dat meldt Eén. Onder anderen Maaike Cafmeyer en Josse De Pauw spelen mee.

Het gerechtsgebouw van Gent is momenteel nog een huis van de rechtspraak, maar vanaf 6 november is het ook het decor van een nieuwe fictieserie. Die dag starten de opnames van "De twaalf", meldt Eén.

"De twaalf" vertelt het verhaal van 12 burgers die samen de jury vormen in een ophefmakende assisenzaak. De gerespecteerde schooldirecteur Frie Palmers staat terecht voor de moord op 2 mensen. Is ze schuldig of niet?

Het scenario is van de hand van Sanne Nuyens en Bert Van Dael. Eerder schreven ze het scenario van "Beau séjour". Wouter Bouvijn neemt de regie voor zijn rekening. De cast telt enkele grote namen als Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw en Johan Heldenbergh.

Ook elders in en rond Gent zullen opnames plaatsvinden. "De twaalf" is een productie van Eyeworks film & TV drama. De reeks komt tot stand met steun van het Mediafonds en de Belgische Tax Shelter.

Meest gelezen