SD Worx neemt uitzendgroep VIO Interim over

HR-specialist SD Worx neemt het Vlaamse uitzendkantoor VIO Interim over. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Het is de eerste stap van SD Worx op de uitzendmarkt.VIO Interim bestaat nog maar sinds 2009, maar kent een enorme groei. Het bedrijf heeft 1.250 klanten en stelt daar 3.500 uitzendkrachten te werk. In 2017 zal het goed zijn voor 100 miljoen euro omzet.

SD Worx neemt het bedrijf over omdat het grote verwachtingen heeft van de markt van flexibele arbeid. "Er zijn steeds meer mensen die werken met flexibele contracten. Het gaat om een markt met enorm veel potentieel en de interimmarkt maakt daar deel van uit. We geloven dat dat de toekomst is en willen die trein niet missen", zegt woordvoerder Pieter Goetgebuer.   

SD Worx heeft grote ambities op de uitzendmarkt. Op termijn wil het de uitzendpoot even groot laten worden als de loonbriefactiviteiten. Nieuwe, buitenlandse, overnames zijn dan ook niet uitgesloten. "De overname van VIO Interim is een eerste stap, maar het kan dat er nog overnames aankomen. Dat kan ook in het buitenland." Een overnameprijs werd niet vrijgegeven.     

Vandaag draait SD Worx met 3.900 medewerkers een omzet van 400 miljoen euro. Het bedrijf berekent de lonen van 4,25 miljoen werknemers. VIO Interim zal onder de SD Worx Holding komen, en bestaan naast de bestaande activiteiten.

Meest gelezen