Toegangspoortjes moeten veiligheid Vlaams Parlement verhogen

 Het Vlaams Parlement neemt vanaf 6 november bijkomende veiligheidsmaatregelen. Dan worden namelijk de individuele toegangspoortjes aan de ingangen van het parlement in gebruik genomen. De ingreep past in de ambitie van het parlement om de veiligheid te vergroten en de controle op de bezoekers te verbeteren.

 Het Vlaams Parlement nam na de aanslagen van maart 2016 al een reeks veiligheidsmaatregelen. Zo werd de toezicht op de toegang van het parlement verscherpt en werden er onder meer scanners en metaaldetectoren geplaatst.     

Vanaf 6 november gaat het parlement nog een stapje verder en worden de individuele toegangspoortjes aan alle ingangen van het parlement in gebruik genomen.     

"Dit kadert binnen het veiligheidsbeleid van het Vlaams Parlement. We willen komen tot een betere controle van wie toegang krijgt tot de gebouwen en willen mogelijke risico's vermijden", klinkt het.  

Meest gelezen