Videospeler inladen...

Water in Trevifontein kleurt bloedrood na vandalenstreek

In Rome heeft een man rode kleurstof in de Trevifontein gegooid. Het is de 2e keer in 10 jaar dat dit gebeurt. Mogelijk heeft de vandalenstreek iets met het Filmfestival van Rome te maken.

Het was vreemd opkijken voor toeristen in Rome deze namiddag: het water van de beroemde Trevifontein in het hart van de stad kleurde plots bloedrood.

Dat was het gevolg van een vandalenstreek van een onbekende man die even tevoren rode kleurstof in het iconische monument uit de 18e eeuw had gegooid. Een verkeersagent hield hem nadien staande en bracht hem naar een politiebureau.

Het is de 2e keer in 10 jaar dat iemand deze "stunt" uitvoert. Op 19 oktober 2007 deed kunstenaar Graziano Cecchini net hetzelfde, naar eigen zeggen uit protest tegen de kostprijs van het Filmfestival van Rome. Het rode water symboliseerde volgens hem de rode loper. Hij hield vol dat de kleurstof die hij gebruikte onschadelijk was.

Net vandaag is de nieuwe editie van het Filmfestival van Rome van start gegaan. Mogelijk is de vandalenstreek een herhaling van die van 10 jaar geleden.

Meest gelezen