Wortel-Kolonie in Hoogstraten is erkend als stiltegebied

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft Wortel-Kolonie erkend als stiltegebied. De vroegere kolonie voor landlopers wordt daarmee het achtste stiltegebied in Vlaanderen.

De vroegere kolonie voor landlopers Wortel-Kolonie in Hoogstraten is uitgeroepen tot Vlaams stiltegebied. Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauwliege (CD&V) heeft de erkenning goedgekeurd aan de vooravond van de Dag van de Stilte op 29 oktober.

De site van Wortel-Kolonie in Hoogstraten voegt zich zo bij de Schelde-oevers in Bornem, Gerhagen, KempenBroek op de grens van Bocholt, Bree en Kinrooi, De Liereman in Oud-Turnhout (2012), Zwarteput op de grens van Bilzen, Lanaken en Zutendaal, Altenbroek in Voeren en de Kalmthoutse Heide.

"Zowel in de stad als op het platteland stijgt de vraag naar stille plekken en kwaliteitsvolle omgevingen. De laatste jaren groeit het besef dat stilte en rust een heilzame werking hebben op de mens. Ik heb dat thema verankerd in mijn beleidsvisie en geef daar permanent uitvoering aan", meldt Schauvliege.

Meest gelezen