Videospeler inladen...

Zeker 47 doden bij ontploffing in vuurwerkfabriek in Indonesië

In Indonesië zijn zeker 47 mensen om het leven gekomen bij een ontploffing in een vuurwerkfabriek. Tientallen anderen raakten gewond. 

In een vuurwerkfabriek nabij de Indonesische hoofdstad Jakarta ontstond een brand na een explosie. Volgens de laatste balans van de lokale politie vielen er 47 doden.  De slachtoffers zouden allemaal werknemers zijn van de fabriek. Tientallen anderen raakten gewond en er zijn nog veel werknemers vermist.

"We zijn nog altijd bezig met slachtoffers te evacueren", zei de politiechef tegen nieuwsagentschap AFP.  De brand is intussen onder controle, maar het exacte aantal slachtoffers moet nog bevestigd worden.

Volgens de politie blies de ontploffing het dak van de fabriek. Daarop volgde een brand die het gebouw volledig verwoestte. De fabriek was nog maar zes weken operationeel. 

Meest gelezen