Claire Foy (links) en Olivia Colman (rechts).

"The crown" heeft een nieuwe Queen: Olivia Colman volgt Claire Foy op

De bejubelde Netflix-serie "The crown" heeft een nieuwe Queen gevonden: de Britse actrice Olivia Colman (43) neemt de fakkel over van Claire Foy. Colman zal de iets oudere koningin Elizabeth spelen in seizoen 3 en 4. Colman is bij ons bekend van de series "Broadchurch" en "The night manager".

Van "The crown" komen normaal zes seizoenen. Het tweede seizoen is intussen opgenomen en zal vanaf 8 december te zien zijn. De dramaserie focust op het leven van de Britse koningin Elizabeth. Bedoeling is dat de cast om de twee seizoenen volledig wisselt, omdat de personages ouder worden. Claire Foy vertolkt de piepjonge Queen en kreeg voor haar prestatie al een Golden Globe.

Colman (foto onder) is een ervaren rot in de acteerwereld. Ze speelt in films als "The lobster", "Hot fuzz" en is binnenkort in de cinema te zien in "Murder on the Orient Express". Op televisie vertolkte ze rollen in de series "Broadchurch", "Fleabag" en de met Golden Globes overladen "The night manager".  

Officiële trailer "The crown", seizoen 2:

Meest gelezen