5 jaar cel voor Syriëstrijders uit Vilvoorde

Drie Syriëstrijders uit Vilvoorde krijgen vijf jaar gevangenisstraf. De drie waren niet aanwezig op hun proces, want ze zitten al drie jaar in Syrië. Ze hebben zich daar aangesloten bij terreurgroep IS. Twee van hen waren broers. Zij hadden plannen om hun derde broer te doden omdat die homoseksueel zou zijn. 

De drie mannen uit Vilvoorde zitten al sinds 2014 in Syrië, waar ze zich bij terreurgroep IS hebben aangesloten. Ze hadden van daaruit dreigementen geuit tegenover het Westen en tegenover bepaalde mensen in Vilvoorde. Twee van hen waren broers. Zij hadden plannen om hun derde, minderjarige, broer te doden omdat die homoseksueel zou zijn. 

De Syriëstrijders krijgen nu vijf jaar gevangenisstraf. Dat heeft de correctionele rechtbank in Brussel beslist. Ze waren alledrie niet aanwezig op hun proces, daarom heeft de rechtbank hun onmiddellijke aanhouding bevolen. 

Meest gelezen