Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt begrotingswet goed

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft nipt een begrotingswet goedgekeurd ter waarde van 4 biljoen dollar. Daarmee is opnieuw een horde voor de door president Donald Trump aangekondigde belastinghervorming genomen. 

De wet werd goedgekeurd met 216 stemmen tegen 212. Geen enkele Democraat stemde voor de wet in het door de Republikeinen gedomineerde Huis. Een twintigtal Republikeinen stemde wel tegen, waardoor er een zeer nipte meerderheid uit de bus kwam.

De Republikeinen die tegen stemden deden dat hoofdzakelijk om hun afkeuring aan te geven tegen een voorziening die een aftrek voor inkomstenbelastingen voor staats- en lokale belastingen herroept. Anderen deden dat omdat in de nieuwe begrotingswet geen kostenbesparingen zijn opgenomen, waardoor het Amerikaanse begrotingstekort mogelijk tot 1,5 biljoen dollar zal toenemen de komende tien jaar.

Meest gelezen