© 2016 by ZUMA Wire

Brieven van Amerikaanse schrijfster Harper Lee verkocht

Handgeschreven brieven van Harper Lee, de auteur van "To Kill A Mockingbird", zijn onder de hamer gegaan voor 12.500 dollar.

Harper Lee schreef de 38 brieven aan haar vriendin Felice Itzkoff, in de herfst van haar leven. Ze dateren uit de periode 2005-2010 en handelen over allerlei actuele thema’s, onder meer de eedaflegging van Barack Obama als eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Ook haar atheïsme en relaties met familie en bekende en minder bekende vrienden komen aan bod. Het lot van 38 brieven is voor 12.500 dollar verkocht in veilinghuis Nate D. Sanders in Los Angeles.

Harper Lee werd bekend met haar roman "To Kill A Mockingbird" uit 1960, waarmee ze de Pulitzerprijs won. Het boek werd verfilmd met Gregory Peck in een hoofdrol. Laat in haar leven verscheen nog "Go Set A Watchman", een soort prequel van haar eersteling. Harper Lee overleed in februari 2016. Ze was 89 jaar.

Meest gelezen