Britse presentatrice flatert grandioos met vraag aan astronaut

We kunnen natuurlijk niet allemaal even slim zijn, en daarom hangt een goede opmerking vaak af van een goede voorbereiding. Een voorbereiding die de Britse presentatrice Amanda Holden gisteren duidelijk was vergeten te doen toen ze in het ITV-programma "This morning" astronaut Tim Peake op bezoek had. Peake, die in de eerste helft van 2016 6 maanden lang doorgebracht had in het internationaal ruimtestation ISS, kreeg immers een al even ongewone als absurde vraag gesteld, waardoor de 46-jarige Holden zich tot makkelijk voorwerp van spot op sociale media troonde.

Holden, vooral bekend als jurylid van het populaire "Britain’s got talent", associeerde de ruimte wel erg makkelijk met de maan en vroeg dan ook ongedwongen: "Toen je naar de maan geweest bent, heb je dan een stukje daarvan genomen en dat naar huis meegebracht? Mocht je dat eigenlijk wel?" Maar de laatste bemande missie naar de maan dateert van december 1972. Peake reageerde dan ook enigszins verrast en antwoordde  dat hij het ruimtestation nooit verlaten heeft.

Op sociale media volgden de reacties op Holdens vraag, die ze zelfs als "stout" omschreef, elkaar snel op:

Holden zelf zag achteraf ook in hoe dom haar vraag geweest was en liet via Twitter weten dat ze zichzelf "a t*t" noemde, wat eigenlijk zoveel betekent als "Wat ben ik toch een domme koe":

Meest gelezen