Burgemeester Molenbeek neemt "alle nodige maatregelen" om "islamsafari" te verhinderen. Dewinter: "We gaan sowieso"

Burgemeester Françoise Schepmans (MR) van de Brusselse gemeente Molenbeek zal "alle nodige maatregelen" treffen om het bezoek van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter (VB) en de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) aan haar gemeente niet te laten doorgaan. Dewinter zegt dat het bezoek zeker doorgaat.

Dewinter kondigde eind september aan dat hij zijn Nederlandse collega Geert Wilders een rondleiding zou geven in Molenbeek. Het doel van de zogenaamde "islamsafari" was een inkijk te geven op de plekken in Brussel die het ergst zijn getroffen door de islamisering.

Het gaat om maatregelen om provocaties en onveilige situaties te vermijden. Maar wat die maatregelen concreet zullen zijn, wil burgemeester Schepmans niet zeggen. "Als burgemeester zal ik de nodige maatregelen nemen dat het bezoek niet zal plaatsvinden in Molenbeek", klinkt het. 

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is naar eigen zeggen nog niet officieel op de hoogte gebracht van een eventuele weigering van de Molenbeekse burgemeester om hem en Geert Wilders een bezoek te laten brengen aan haar gemeente. "Ik heb een aanvraag ingediend, hoewel dat eigenlijk niet moest aangezien het geen manifestatie is, maar heb nog geen antwoord gekregen", zegt hij. "We gaan echter sowieso, het zal me benieuwen of ze de rondleiding zullen beletten."

Meest gelezen