Videospeler inladen...

3 jaar cel voor man die bejaard koppel in Antwerpen doodreed

De Nederlander die twee jaar geleden in Antwerpen tegen hoge snelheid op de wagen van een bejaard koppel reed, is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar. Hij moet ook een geldboete van 6.000 euro betalen en hij krijgt een rijverbod van vijf jaar. Dat heeft de Antwerpse politierechtbank beslist. Het bejaard echtpaar overleefde de klap niet. 

Zo'n twee jaar geleden reed een Nederlandse bestuurder aan 193 kilometer per uur op de Noorderlaan in Antwerpen. De toegelaten snelheid daar is 70 kilometer per uur. Even later botste hij aan 169 kilometer per uur op de wagen van een bejaard koppel uit Ekeren. Het ongeval gebeurde op 200 meter van de Antwerpse brandweerkazerne. Het was dan ook een brandweerman die om 8.50 uur zijn collega's alarmeerde zodat ze vrijwel meteen ter plaatse konden komen. Ze troffen een grote ravage aan doordat er drie auto's met hoge snelheid op elkaar waren gebotst. 

De grootste slachtoffers waren een bejaard koppel die in een auto zaten die werd aangereden. De mannelijke bestuurder overleed meteen, zijn vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en is daar overleden.

In de twee andere auto's zaten samen tien mensen: een gezin met drie kinderen in de ene auto en vijf jonge vrienden in de andere auto. Onder de inzittenden van deze auto's vielen zes lichtgewonden. De anderen kwamen er met de schrik af.

De politierechtbank heeft nu beslist dat de man veroordeeld wordt tot een effectieve celstraf van drie jaar, een geldboete van 6.000 euro en een rijverbod van vijf jaar. De dochter en schoonzoon van het bejaarde echtpaar krijgen een schadevergoeding van respectievelijk 15.000 en 3.000 euro. 

Meest gelezen