Oud-president George H.W. Bush al voor derde keer beschuldigd van betasting

Voor de derde keer op rij heeft een vrouw de voormalige president George H.W. Bush beschuldigd van onzedig gedrag tijdens een ontmoeting. 

Auteur Christina Baker Kline beschrijft in het online tijdschrift Slate hoe ze drie jaar geleden door Bush Sr. werd betast, tijdens een fondsenverwing van de Barbara Bush Foundiation for Family Literacy. Toen hij haar een mop vertelde zou Bush de auteur in het achterste hebben geknepen. 

Eerder deze week beschuldigden ook actrices Heather Lind en Jordan Grolnick de 93-jarige oud-president van onzedig gedrag. Kline schrijft dat ze zich "verplicht voelde om naar voor te treden", nadat de twee vrouwen hun negatieve ervaringen hadden gedeeld. 

Zijn woordvoerder verontschuldigde zich eergisteren al namens de oud-president. Volgens hem legt Bush zijn armen nu eenmaal lager om het middel van de mensen met wie hij op de foto gaat, omdat hij in een rolstoel zit.

"Om de mensen gerust te stellen vertelt de president geregeld dezelfde mop, en bij gelegenheid heeft hij vrouwen op hun achterste getikt, op een goedaardige manier. Sommigen zien het als onschuldig, andere vinden het duidelijk ongepast", klonk het. "Tegenover iedereen die hij gekwetst heeft verontschuldigt president Bush zich oprecht."

Meest gelezen