Drie minderjarigen geïdentificeerd die 13-jarige jongen van fiets trokken en sloegen

De politie heeft aan de hand van camerabeelden drie minderjarigen kunnen identificeren die twee weken geleden in Roeselare een jongen van 13 aanvielen. De jongen werd aangevallen toen hij na school naar huis aan het fietsen was.  1 van de drie verdachten, een 14-jarige die gekend is bij de politie voor gelijkaardige feiten, verschijnt deze namiddag voor de jeugdrechter.

De 13-jarige Yordi was op 13 oktober met de fiets op weg naar huis toen hij rond 16.15 uur werd aangevallen door drie onbekenden. Ze maanden hem aan om te stoppen en toen hij dat niet deed, hebben ze de jongen van zijn fiets getrokken. Toen hij op de grond lag, zouden ze hem twee slagen hebben gegeven. Volgens zijn moeder liep de jongen een hersenschudding op en verwondingen aan zijn mond. 

Drie minderjarigen geïdentificeerd

De politie noemde de feiten ernstig en ging op zoek naar getuigen. Aan de hand van camerabeelden konden ze 3 minderjarige verdachten identificeren. De 14-jarige die het voortouw nam in de feiten was gekend bij de politiediensten voor gelijkaardige feiten. Hij verschijnt deze namiddag voor de jeugdrechter. De 2 andere verdachten van 13 en 14 jaar werden ter beschikking gesteld van het parket en werden vrijgelaten, ze zullen zich later moeten verantwoorden voor de jeugdrechter.

Meest gelezen