Harvey (links) en Bob Weinstein.

Harvey en Bob Weinstein vechten broederstrijd uit in de rechtbank 

Harvey Weinstein heeft een klacht ingediend tegen zijn voormalige productiehuis de Weinstein Company omdat hij geen toegang krijgt tot zijn persoonlijke documenten. Daarmee staat hij oog in oog met zijn broer Bob die het productiehuis nog steeds in handen heeft.

Het schandaal rond Harvey Weinstein is officieel in een juridische broederstrijd uitgemond. Gisteren heeft de advocaat van de in ongenade gevallen producer een klacht ingediend in de Amerikaanse staat Delaware tegen de Weinstein Company. Hij beweert dat hij geen toegang krijgt tot persoonlijke documenten die hij nodig heeft voor zijn verdediging tegen de talloze aanklachten van seksueel misbruik.

De Weinstein Company is het productiehuis dat Harvey Weinstein in 2005 samen met zijn broer Bob oprichtte. Op 8 oktober stuurde de Weinstein Company Harvey de laan uit, 3 dagen nadat The New York Times had uitgepakt met beschuldigingen van wangedrag. Bob Weinstein is wel nog steeds aan boord van het productiehuis.

Intussen hebben al meer dan 40 vrouwen Harvey Weinstein van grensoverschrijdend gedrag, aanranding of zelfs verkrachting beschuldigd. Zelf ontkent hij alles en zegt hij dat elke seksuele handeling steeds met wederzijdse toestemming plaatsvond.

Meest gelezen