Klaas Delrue over nieuwe album Yevgueni: "6 jaar op een kind moeten wachten, dit is de verlossing"

Vandaag is "Tijd is alles" verschenen, het nieuwe album van Yevgueni. Achter de eerste single "Adem" gaat een emotioneel verhaal schuil: de kinderwens van frontman Klaas Delrue en zijn partner die jaren onvervuld bleef.

Drie jaar na "Van hierboven" heeft Yevgueni vandaag een nieuw album voorgesteld. Het kreeg de naam "Tijd is alles", een symbolische titel voor de lijdensweg die Klaas Delrue en zijn partner hebben afgelegd om een kind te krijgen. Pas na jaren is dat in 2016 eindelijk gelukt.

Vooral de eerste single "Adem" weerspiegelt dit verhaal, vertelt Delrue in "Ayco" op Radio 1. "We hebben 6 jaar op een kind moeten wachten. Normaal ben ik niet de man van het verhaal achter de plaat, want de plaat ís het verhaal", zegt hij. "Nu hebben we beslist toch hierover te praten omdat het voor zoveel mensen een probleem is. Bij ons is het gelukkig toch goed afgelopen. Dat gevoel zit sterk in "Adem". Het zijn de naweeën van het minder leuke dat aan onze dochter voorafging, maar ook van de verlossing."

"Voor mij is "Tijd is alles" de tweede conceptplaat die dit verhaal heeft voortgebracht. "Van hierboven" is op een dieptepunt gemaakt. Toen was ik voorzichtig om erover te praten omdat ik daar toen geen zin in had. Toch staan ook op die plaat enkele straffe nummers die daarover gingen. Nu is het makkelijker en fijner om erover te praten. Ik wil het doen als getuigenis en ik speel ook met het idee om er een boek over te schrijven."

Meest gelezen