© Geert Van Hoeymissen

Naar Vivaldi of het circus? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Iedereen klassiek! (Ja, u ook)

BBB kent u misschien uit de aerobicslessen, maar staat vandaag voor Bach, Beethoven en Brugge. Klara organiseert in en rond het Brugse Concertgebouw het jaarlijkse feest van de klassieke muziek: Iedereen Klassiek. Naast Bach en Beethoven zijn er ook De vier jaargetijden van Vivaldi, zoals u ze nog niet eerder hoorde. En dat allemaal volledig gratis. U kunt ook meezingen, als u daar behoefte toe voelt. 

Theater op de markt, zonder theater en zonder markt

De titel doet anders vermoeden, maar dit weekend kunt u naar het circus. Theater op de markt heeft nog tot maandag de tenten opgesteld in Neerpelt in Limburg. Halka, dat afgelopen zomer nog volle zalen trok tijdens de Zomer van Antwerpen, wordt er hernomen, net zoals tientallen andere voorstellingen.     

Boekeboekeboeke... De Boekenbeurs!

Vanavond officiële opening voor genodigden, vanaf morgen is iedereen welkom op de 81e editie van De Boekenbeurs. Nieuw dit jaar is de pauze halverwege en het thema "Boek & Beeld", maar verder het oude recept. Herneming wegens groot succes, zo noemen ze dat.

Filmmarathon in DE Studio in Antwerpen

DE Studio, de voormalige Studio Herman Teirlinck, werd vertimmerd en heropent vanavond met een feest. Het kunstencentrum heeft vanaf nu ook een cinemazaal(tje), waar u komende week meteen terecht kan voor een filmmarathon van 26 uur.     

Meest gelezen