Belga

Officieel: Salah Abdeslam komt in december naar ons land voor proces rond schietpartij in Vorst

Het federaal parket heeft een akkoord met Frankrijk om Abdeslam enkele dagen naar hier te brengen. Het proces gaat over de schietpartij in Vorst, waar 4 agenten gewond geraakten en Abdeslam uiteindelijk kon ontkomen.

Het proces zal plaatsvinden op 18, 19, 21 en 22 december van dit jaar. Abdeslam zit nu in de cel in Frankrijk, als enige nog levende verdrachte van de aanslagen daar, maar zal dan dus worden overgeleverd aan ons land. Hij heeft zelf aangegeven dat hij dat wou. Hoe Abdeslam in december exact zal overgebracht worden naar ons land, wil het federaal parket niet zeggen.

Schietpartij in Vorst

Het was op 15 maart 2016 dat de politie binnenviel in het huis in de Driesstraat in Vorst. De agenten dachten dat het huis leeg zou zijn, maar ze werden meteen beschoten. Eén terrorist werd doodgeschoten, maar twee anderen konden ontkomen, onder wie Salah Abdeslam. Bij de schietpartij raakten 4 agenten gewond. Het is over die schietpartij dat Abdeslam nu voor de rechter in ons land moet komen.

Arrestatie Abdeslam

Drie dagen na de schietpartij in Vorst, wordt Abdeslam uiteindelijk opgepakt. De politie vindt hem in een huis in de Vierwindenstraat in Molenbeek. Het huis kwam in het vizier van de speurders nadat daar opvallend veel pizza's geleverd werden.

Aanslagen 22 maart

De arrestatie van Abdeslam maakt andere terroristen, die nog op de loop zijn, erg nerveus. In de media horen ze dat Abdeslam volgens zijn advocaat zal meewerken aan het onderzoek. Die informatie zorgt ervoor dat hun plannen in een stroomversnelling raken. Op 22 maart 2016 gebeuren de aanslagen in ons land.

Meest gelezen