Videospeler inladen...

Onderwijskoepels verdeeld over start nieuwe eindtermen

De onderwijskoepels willen snel werk maken van de nieuwe eindtermen en de modernisering van het middelbaar onderwijs. Dat is gebleken na overleg met minister van Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V). De vraag is nu of ze die vernieuwing invoeren in 2018 of 2019.

Na het politiek akkoord van gisteren over de eindtermen wil de onderwijsminister vaart maken. Vanmiddag had ze overleg met alle onderwijskoepels. Die beloofden nu volop mee te werken met de modernisering van het secundair onderwijs en de uitwerking van de eindtermen die bepalen wat de leerlingen op school moeten leren.

Over de timing zijn de meningen verdeeld. Het provinciaal maar ook het stedelijk en gemeentelijk onderwijs willen liefst al volgend schooljaar van start gaan. "We willen nu eindelijk beginnen met de hervorming secundair onderwijs", zegt Bruno Sagaert van het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten (OVSG). "We willen dat niet op de lange baan schuiven. Daarom: laat ons starten op 1 september 2018."

Het katholiek onderwijs en het GO willen liever wat meer tijd en de invoering pas op 1 september 2019 laten ingaan. "We hebben vandaag die bekommernis ook gedeeld dat voor ons 1 september 2019 nog altijd de datum is die wij willen vooropstellen en wij hopen dat de minister daar op ingaat", klinkt het bij Raymonda Verdijck van het GO. 

Minister Crevits wil nu ook eerst luisteren naar de vakbonden en de scholieren. Daarna beslist ze samen met de Vlaamse regering  wanneer de modernisering echt kan beginnen.

Meest gelezen