Videospeler inladen...

Vandeput: “Ik sluit geen enkele kazerne tijdens mijn ambtsperiode”

Minister van Defensie, Steven Vandeput (N-VA) reageerde bij het binnengaan van de ministerraad: "Ik sluit geen enkele kazerne tijdens mijn ambtstermijn." VRT NWS kon documenten inkijken waarin er ook een lijst staat met welke legerkazernes op termijn de deuren moeten sluiten. Maar een akkoord daarover is er nog niet binnen de regering.

“Het is niet mijn ambitie geweest, nooit, om wat dan ook te sluiten. Ik wil defensie terug opbouwen want jarenlang is Defensie verwaarloosd geweest”, reageerde Vandeput. Daarnaast zei hij wel nog dat we gaan evolueren naar een leger met minder mensen, maar die beter uitgerust zullen zijn en ook jonger. En dan zal op termijn gevolgen hebben voor de infrastructuur van Defensie. “Maar ik zeg u op korte mijn is er geen plan om kazernes te sluiten.”

Ik zeg u op korte termijn is er geen plan om kazernes te sluiten

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA)

Of er kazernes er op lange termijn zullen gesloten worden en welke dat zullen zijn, dat blijft onduidelijk. Dat is aan de volgende regering om te beslissen.

Meest gelezen