AFP or licensors

"Noord-Koreaanse nucleaire dreiging neemt toe"

De Amerikaanse minister van Defensie waarschuwt dat de kans op een nucleair conflict met Noord-Korea toeneemt. Mattis is op dit ogenblik in Zuid-Korea. Als Noord-Korea nucleaire wapens inzet tegen Amerika of een van zijn bondgenoten dan zullen we massaal terugslaan, zegt Mattis.  

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken James Mattis is in Seoul voor jaarlijkse defensiegesprekken met Zuid-Korea. Voor de VS blijft het onaanvaardbaar dat Noord-Korea een staat wordt die over kernwapens beschikt, zei hij. Hij voegde eraan toe dat de Verenigde Staten blijven streven naar een diplomatieke oplossing. Maar "dat kan alleen als we ook militair sterk staan. "

Trump op bezoek

Mattis bereidt in Zuid-Korea ook het bezoek van president Trump voor. Die vertrekt begin november voor een rondreis door Azië. Zuid-Korea toont zich bezorgd over de dreigende taal van Trump tegenover het regime in Pyongyang.  Maar volgens Mattis zijn er militaire opties die de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zullen sparen. Hij voegde er wel aan toe: " als Noord-Korea kernwapens inzet dan zullen we massaal terugslaan."

Meest gelezen