AFP or licensors

Britse minister verontschuldigt zich voor onsmakelijke Weinstein-grap

Michael Gove, de Britse minister van Leefmilieu, heeft zich verontschuldigd voor een onsmakelijke grap. Gove had radiopresentator John Hymphrys vergeleken met de Amerikaanse regisseur Harvey Weinstein, die in opspraak is gekomen door zijn grensoverschrijdend gedrag.

Gove was vanochtend te gast in een jubileumuitzending van het BBC-radioprogramma “Today”, dat 60 jaar bestaat. Toen presentator John Humphrys aan Gove vroeg of interviews in “Today” politici soms voor schut zetten, antwoordde de minister als volgt.

“Soms denk ik dat met jou in de studio komen zitten een beetje is zoals naar Harvey Weinsteins slaapkamer gaan.” Spontaan rees er toen luid gelach op bij de presentator en uit het 500-koppige publiek. Maar in het publiek was er ook verontwaardiging.

Toen er op sociale media kritiek rees, besefte de minister dat hij over de schreef was gegaan door een vergelijking te maken met de omstreden Hollywood-regisseur.

Gove haastte zich om zich via Twitter te verontschuldigen voor zijn grove uitspraak: “Mijn verontschuldigingen voor mijn onhandige poging tot humor in “Today” vanochtend - Het was ongepast. Ik heb hier spijt van en verontschuldig me onvoorwaardelijk.”

Meest gelezen