Videospeler inladen...

Meisjesbende uit Brugge sloeg moeder een gebroken neus

De Zehbi’s, de meisjesbende uit Brugge, heeft ook een moeder en dochter aangevallen. Op de kermis van Oostende kregen de twee klappen van de bende. Daarbij werd de neus van de moeder gebroken. Er werd ook een proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw, omdat ze één van de minderjarige meisjes bij het nekvel had gegrepen.

De 38-jarige moeder uit Bredene lag de afgelopen dagen twee dagen in het ziekenhuis nadat ze geopereerd werd aan haar gebroken neus. Die verwondingen liep ze op in een gevecht met een aantal meisjes die haar 13-jarige dochter hadden omsingeld op de kermis van Oostende.

Toen het meisje klappen had gekregen in haar gezicht, probeerde ze zich te verdedigen en schopte om zich heen. Het meisje liep bij het gevecht enkele blauwe plekken op. Uiteindelijk kon ze wegvluchten en haar moeder bellen. Toen die ter plaatse kwam, werd de 38-jarige vrouw bestormd door de bende van tienermeisjes. Een verbaal gevecht ontaardde in een fysiek gevecht waarbij de vrouw twee kniestoten in haar gezicht kreeg, waar ze een gebroken neus aan overhield.

De politie van Oostende bevestigt het incident en zegt dat er een onderzoek loopt. Maar omdat het over minderjarigen gaat, geeft de politie verder geen commentaar. Opvallend is dat bij de politie zondagavond ook een proces-verbaal is opgemaakt tegen de moeder, omdat ze één van de meisjes bij het nekvel heeft gegrepen. ““Pure zelfverdediging. Ze deed dat om zichzelf en haar kind te beschermen. Wij zijn dan ook van plan om ons burgerlijke partij te stellen en een schadevergoeding te vragen”, zegt hun advocaat Sophie Vlietinck.

Instagram

De feiten dateren al van vorige zondag, maar worden nu in verband gebracht met de Zehbi’s uit Brugge, de bende van tienermeisjes die donderdag in het nieuws kwam. De moeder en dochter herkenden zichzelf donderdag pas op beelden die na het incident van zondag door de bende op Instagram waren gezet.

Nadat haar cliënten zichzelf hadden herkend, heeft hun advocate meteen contact opgenomen met de politie van Brugge, zegt de raadsvrouw aan VRT NWS. De Brugse politie ging er tot dan van uit dat de Zehbi’s alleen actief waren geweest in de buurt van het station van Brugge.

Bij het Brugse parket was men nog niet op de hoogte van de nieuwe feiten. Maar de speurders zijn wel zo goed als rond met de identificatie van de vijf resterende leden van de meisjesbende. De speurders baseren zich hiervoor op tips die zijn binnengelopen en beelden die verschenen zijn op sociale media. Donderdag werd de leidster van de bende al meteen geïdentificeerd en in een instelling geplaatst.

Meest gelezen