AFP or licensors

Italiaan die meer dan 30 vrouwen besmette met HIV, veroordeeld tot 24 jaar cel

Een Italiaanse boekhouder die bewust meer dan 30 vrouwen besmet heeft met HIV, is veroordeeld tot 24 jaar cel. De 33-jarige Valentino Talluto had seks met minstens 53 vrouwen tussen zijn diagnose in 2006 en zijn arrestatie in 2015.

Talluto verleidde tientallen vrouwen via sociale media en datingsites, waar hij het pseudoniem "Hearty Style" gebruikte. Vaak onderhield hij meerdere relaties tergelijkertijd.

Het jongste slachtoffer van Talluto was amper 14 jaar oud, het oudste rond de 40. Hij overtuigde de vrouwen om zonder condoom te vrijen door te zeggen dat hij allergisch was, of dat hij recent getest was op HIV.

Als vrouwen hem ermee confronteerden dat ze besmet waren met het virus dat AIDS kan veroorzaken, ontkende hij dat hij de bron was. Naast de zeker 32 vrouwen die Talluto besmet heeft, zijn er ook drie mannen die geïnfecteerd zijn -andere partners van zijn slachtoffers- en één baby die het virus heeft doorgekregen van zijn moeder.

De openbare aanklager had levenslang gevraagd. "Talluto heeft  nooit meegewerkt. Hij heeft valse verklaringen afgelegd en zijn verantwoordelijkheid altijd ontkend, ook toen hij geconfronteerd werd met de bewijzen", zei ze. "Zijn daden waren bedoeld om dood en verderf te zaaien." De rechtbank in Rome veroordeelde hem uiteindelijk tot 24 jaar cel.

De verdediging had het over de moeilijke jeugd van Talluto. Zijn moeder, een drugsverlaafde en met HIV-besmette vrouw, stierf toen hij 4 jaar oud was. Zijn advocaat zei ook dat hij de vrouwen niet bewust wilde besmetten en dat hij meestal wel een condoom gebruikte.

Meest gelezen