Videospeler inladen...

Laatste vlucht Air Berlin krijgt eresaluut

De failliete Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft gisteravond haar laatste vlucht uitgevoerd. Het toestel kreeg bij aankomst in Berlijn een eresaluut door de brandweer.

Air Berlin, de tweede luchtvaartmaatschappij van Duitsland, vroeg in augustus het faillissement aan nadat hoofdaandeelhouder Etihad Airways geweigerd had om nog langer geld toe te stoppen. Air Berlin kon tot gisteren verder blijven vliegen dankzij een overbruggingskrediet van de Duitse regering.

Vlucht AB6210 van München naar Berlijn werd het laatste wapenfeit van de luchtvaartmaatschappij. Een emotioneel moment voor de honderden medewerkers die op het tarmac waren samengekomen om de laatste vlucht uit te wuiven.

Grote delen van Air Berlin zijn overgenomen door Lufthansa. 

AP
AP

Meest gelezen