Videospeler inladen...

Massale vechtpartij tussen Roma en buurtbewoners in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht zijn vanmiddag 60 à 100 mensen slaags geraakt tijdens een grote vechtpartij. Volgens de politie kwam het tot een confrontatie tussen Roma die in een lokaal park hun tenten hebben opgeslagen en buurtbewoners. Er werden vier mensen gearresteerd.

Om 15.30 uur heeft de politie verschillende oproepen gekregen omdat in Anderlecht een vrouw door geweld gewond was geraakt aan haar oor.  De politie zegt dat de vrouw van vreemde origine is, maar dat de agenten niets uit haar verhaal konden opmaken omdat ze Nederlands noch Frans spreekt.

Een half uur na het eerste incident, werd de politie opnieuw opgeroepen. Dit keer voor een grote vechtpartij op dezelfde plaats. 60 à 100 amokmakers waren er met elkaar op de vuist gegaan.

Volgens een woordvoerder van de politiezone Brussel-Zuid ging het om een gevecht tussen Roma-zigeuners en buurtbewoners. Ze vochten met alles wat ze maar vast konden krijgen, onder andere verkeersborden.

Toen de politie ter plaatse kwam, maakten de meeste vechtjassen zich uit de voeten. De politie kon nog vier à vijf personen meenemen. Intussen is het weer rustig in de buurt, maar de politie blijft er uit voorzorg nog patrouilleren. Er werden vier mensen gearresteerd. 

Google Maps

Meest gelezen