Videospeler inladen...

Mogadishu opnieuw opgeschrikt door dubbele aanslag: zeker 18 doden en meer dan 30 gewonden

Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, is opnieuw getroffen door een dubbele aanslag. Een bomauto is eerst ingereden op een hotel. Daarna volgde er nog een tweede explosie. Er zouden zeker achttien doden zijn en meer dan 30 gewonden.

Lokale journalisten meldden eerst op Twitter dat de eerste ontploffing plaatsvond in de buurt van het presidentiële paleis, bij het drukbezochte Nasa-Hablod-hotel. 

Achteraf is gebleken dat de knal veroorzaakt werd door een bomauto die was ingereden op het hotel.  Nadat militairen het hotel hadden bestormd, zijn er nog schoten gehoord. 

Een aantal minuten na de eerste ontploffing werd de buurt opgeschrikt door een tweede explosie. Volgens de politie zijn er zeker tien doden gevallen en er wordt gevreesd dat dat aantal nog kan oplopen. 

Twee weken geleden vielen er nog zeker 350 doden en meer dan 300 gewonden bij een zware aanslag met twee vrachtwagens. Het was de dodelijkste aanslag ooit in Somalië.

In Somalië is al ruim 25 jaar een burgeroorlog aan de gang. De laatste jaren is vooral de islamistische terreurorganisatie Al-Shabaab verantwoordelijk voor dodelijke aanslagen in het Oost-Afrikaanse land.

Meest gelezen