AP

Ook Annabella Sciorra beschuldigt Weinstein van verkrachting

De Amerikaanse actrice Annabella Sciorra heeft aan het magazine The New Yorker verteld dat ze verkracht is door de machtige Hollywood-producer Harvey Weinstein. De feiten dateren van begin jaren 90, na een avondje uit in New York. Sciorra is onder meer bekend van haar rol als Gloria Trillo in "The Sopranos".  

De ongewenste intimiteiten duurden "verschillende jaren", een trauma dat haar er nog altijd toe noopt te slapen met een baseballbat naast haar bed. De producer had de actrice bij haar thuis afgezet. Daarna zou hij haar woning zijn binnengedrongen en begon hij zijn hemd los te knopen. De actrice zei dat hij haar op het bed duwde en zich op haar stortte. "Ik schopte en ik schreeuwde", aldus Annabella Sciorra in The New Yorker.

Meer dan vijftig vrouwen, bekende actrices zoals Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie, maar ook heel wat onbekenden voor het grote publiek, hebben soortgelijke feiten door de producer aangeklaagd.

In hetzelfde artikel zegt actrice Daryl Hannah, die in "Kill Bill: Volume 1" acteerde, dat ze in het begin van de jaren 2000 eveneens meermaals is lastiggevallen door Weinstein. Ze weigerde zijn avances, wat "onmiddellijke gevolgen" had voor haar carrière, zei ze.

De producer van 65 jaar is door zijn eigen productiehuis ontslagen. Er lopen verschillende onderzoeken tegen hem in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Hij ontkent elke seksuele relatie zonder wederzijdse instemming.

Meest gelezen