Videospeler inladen...

Trekkies komen aardig aan hun trekken bij deze unieke "Star trek"-veiling

In Santa Clarita in de Amerikaanse staat Californië worden zo'n 400 kostuums en rekwisieten uit de recente "Star trek"-films geveild. Het is voor het eerst dat items uit de films uit 2009 en 2013 in grote hoeveelheden onder de hamer gaan.

Sinds Gene Roddenberry halfweg jaren 60 de avonturen van Captain Kirk, Spock en hun Starfleet-collega's naar het kleine scherm bracht zijn er tientallen afgeleide series en films gemaakt. Op Netflix loopt bijvoorbeeld sinds kort een nieuwe televisieserie en enkele jaren geleden heeft regisseur J.J. Abrams, bekend van "Star Wars" en "Lost", de franchise ook op het witte doek nieuw leven ingeblazen.

Die nieuwe filmreeks bestaat intussen uit drie films en voor het eerst gaan nu rekwisieten, maar ook kostuums uit die films in grote hoeveelheden onder de hamer. Ze komen rechtstreeks uit de magazijnen van de filmstudio. Alles samen worden 400 voorwerpen en kostuums geveild: van Fasers en Tricorders over Starfleet-uniformen tot Klingon-helmen.

De veiling vindt plaats op 2 december en de organisatoren verwachten veel interesse. "We verwachten niet alleen veel fans, maar ook de echte verzamelaars", zegt Brandon Alinger aan persagentschap AP. "Alles komt met een bewijs van authenticiteit van de filmstudio, dus geïnteresseerden kunnen gerust zijn dat ze de echte filmvoorwerpen kopen."

Meest gelezen