Reporters

Zanger van "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren" is overleden

De Nederlandse zanger Gert Timmerman is overleden. Dat melden Nederlandse media op basis van een Facebookbericht van zijn dochter Sheila. Timmerman werd 82 jaar oud, hij had alvleesklierkanker.

Timmerman werd bekend als soloartiest en als helft van het duo Gert en Hermien. Bekende hits uit de jaren 60 en 70 waren "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren", geschreven door Bobbejaan Schoepen, en "Shalalie shalala (Alle duiven op de Dam)".

Timmerman werd op zijn 20e zanger. Hij scoorde hits met singles als "Blume von Tahiti" en "Schommelstoel".

In 1963 trouwde hij met Hermien van der Weide. Het duo trad in de jaren 70 ook geregeld op bij de christelijke omroep EO. In die periode maakten ze het hitalbum "Daarom ben ik blij". Als duo verzamelden ze meer dan 20 gouden platen.

Hun dochters kwamen in het nieuws door een fotoshoot voor Playboy. In 1999 gingen Gert en Hermien uit elkaar. Hermien overleed 4  jaar later. Gert Timmerman had sinds begin dit jaar gezondheidsproblemen. In juni maakte hij bekend dat hij alvleesklierkanker had.

Meest gelezen