Videospeler inladen...

Beelden tonen grote vechtpartij in Anderlecht

Er zijn amateurbeelden opgedoken van de grote vechtpartij in Anderlecht gisteren. In de buurt van de Anderlechtsepoort en de Bergensesteenweg zijn toen tientallen mensen slaags geraakt. Het ging om een ruzie tussen buurtbewoners en Roma die er in de buurt kamperen.

Volgens een woordvoerder van de politiezone Brussel-Zuid ging het om een gevecht tussen Roma-zigeuners en buurtbewoners. Ze vochten met alles wat ze maar vast konden krijgen, onder andere verkeersborden. Er zouden bijna 100 mensen bij betrokken zijn geweest.

Toen de politie ter plaatse kwam, maakten de meeste vechtjassen zich uit de voeten. De politie kon nog vier à vijf personen meenemen. Intussen is het weer rustig in de buurt, maar de politie blijft er uit voorzorg nog patrouilleren. Er werden vier mensen gearresteerd. 

Meest gelezen