Chauffeurs De Lijn ontevreden na gevallen van agressie in Anderlecht

Buschauffeurs van De Lijn in Vlaams-Brabant zijn verbolgen na vier verschillende gevallen van zware agressie afgelopen weekend. Dat zegt een woordvoerder van De Lijn. Voorlopig zijn er geen concrete acties gepland.

Het eerste agressiegeval dateert van vrijdagavond, toen een bus kort na 19 uur in de buurt van het Joodse Martelarensquare twee keer beschoten werd met een luchtdrukgeweer. Zondag waren er drie incidenten op één uur tijd in de omgeving van de halte Grondel in de Emile Carpentierstraat in Anderlecht. Drie bussen werden bekogeld met stenen, met kapotte ruiten tot gevolg. Niemand raakte gewond. Maar voor de chauffeurs is de maat vol.     

"We vangen signalen op dat er wel wat onrust heerst onder de chauffeurs", zegt Joachim Nijs, woordvoerder van De Lijn in Vlaams-Brabant. "Maar voorlopig zijn er nog geen signalen dat er effectief gestaakt zal worden." Maandagochtend is er overleg gepland tussen de vakbonden en de directie.     

Ondertussen heeft De Lijn zondag aan de politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) gevraagd om extra patrouilles in te zetten. "Daar hebben we vanavond al een positief antwoord op gekregen", aldus Nijs, die benadrukt dat "dergelijke gevallen van agressie absoluut niet door de beugel kunnen."

Meest gelezen