Dokters gaan hersenen van schutter van bloedbad in Las Vegas onderzoeken

Het onderzoek naar de beweegredenen van Stephen Paddock die begin deze maand de grootste moordpartij uit de VS-geschiedenis aanrichtte, schiet blijkbaar nog altijd niet op. Het blijft gissen naar het motief.

Artsen hebben de hersenen  van de schutter nu opgestuurd naar de universiteit van Stanford in Californië. Daar zullen die hersenen onder de microscoop worden om te kijken of er mogelijk neurologische afwijkingen zijn die zouden kunnen verklaren waarom Paddock zo driest te keer ging.

Dat is niet gemakkelijk, want de hersenen zijn beschadigd toen Paddock zichzelf doodschoot voor de politie in zijn hotelkamer binnendrong. Ook al er afwijkingen worden vastgesteld, wil dat nog niet zeggen dat die verantwoordelijk zijn voor zijn gedrag.

Daarom worden ook andere factoren uit de gezondheidstoestand van de schutter bekeken zoals mogelijke hersenbloedingen, epilepsie, multiple sclerose, fysische trauma's of ontstekingen.

Bijna een maand nadat Paddock vanuit zijn hotelkamer in het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas het vuur opende op groepen feestvierende mensen is er dus nog altijd geen aanwijzing voor zijn motieven. Paddock bezat erg veel wapens, maar er lijken geen banden te zijn met criminele of terroristische organisaties of aanwijzingen voor sympathie voor extreemrechtse groepen.

Het ging om de bloedigste moordpartij uit de Amerikaanse geschiedenis. Paddock schoot niet minder dan 58 mensen dood en 546 andere mensen raakten gewond. Een aantal van hen wordt nog altijd verzorgd in ziekenhuizen.

 

Meest gelezen