Videospeler inladen...

Hevige storm in Oost-Europa: Drie doden in Tsjechië en Polen, Berlijn roept noodtoestand uit

Door een hevige storm in Duitsland is in Berlijn de noodtoestand uitgeroepen. In Hamburg is de Elbe buiten haar oevers getreden. Dezelfde storm heeft in Polen en Tsjechië al drie slachtoffers gemaakt.

In Duitsland is in de hoofdstad Berlijn de noodtoestand uitgeroepen. In zeven deelstaten is het treinverkeer onderbroken. Zo is er geen treinverkeer meer mogelijk tussen Berlijn en Hamburg. Een persoon raakte zwaargewond toen een stelling omviel.  Ook buiten Berlijn is er heel wat hinder. In Hamburg is de Elbe buiten haar oevers getreden.   

In Tsjechië heeft de zware herfststorm aan twee mensen het leven gekost. Een man en een vrouw kwamen om toen ze onder een boom terechtkwamen. Honderdduizenden gezinnen zitten ook zonder stroom omdat elektriciteitskabels beschadigd werden. Op verschillende plaatsen is het treinverkeer onderbroken en zijn wegen afgesloten. In het noorden van het land heeft het waterpeil van de rivieren op verschillende plaatsen het alarmniveau bereikt.

In Polen kwam een man om die met zijn wagen tegen een gevallen tak botste. Zowat 200.000 huishoudens zitten ook zonder stroom.

Ook in Slovakije is er schade en verkeershinder. De autoriteiten hebben de burgers aangeraden om de traditionele bezoeken aan de kerkhoven voor Allerheiligen uit te stellen. In de hoofdstad Bratislava blijven de kerkhoven uit voorzorg gesloten.

In Oostenrijk werd de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap reuzenslalom bij de mannen in Sölden afgelast door windstoten tot 100 kilometer per uur.

Videospeler inladen...
Hamburg
Hamburg
Hamburg

Meest gelezen