"Momenteel geen derde uitstel voor aangiftes in Tax-on-web"

De deadline voor de aangifte van de personenbelasting door boekhouders zal voorlopig niet voor een derde keer worden uitgesteld. Dat zegt de overheidsdienst Financiën. De zelfstandigenkoepel NSZ had om het nieuwe uitstel gevraagd.

Het platform Tax-on-web, waar ook particulieren hun belastingaangifte kunnen indienen, ondervindt de laatste weken problemen. Daardoor hadden boekhouders, die traditioneel meer tijd krijgen om belastingaangiftes in te dienen, al twee keer uitstel gekregen.

De originele deadline lag op 27 oktober, maar door problemen met Tax-on-web kregen de boekhouders uitstel tot 31 oktober. De problemen doken daarna weer op en dus kwam er een tweede uitstel tot 6 november. De boekhouders vroegen een nieuw uitstel, bij monde van de zelfstandigenkoepel NSZ, tot 13 november.

De overheidsdienst Financiën geeft voorlopig geen gehoor aan die vraag. "Vanmorgen hadden we wat problemen met het systeem, maar ondertussen lopen er zo'n 7.000 aangiftes per uur binnen. We hebben momenteel dus geen reden om een nieuw uitstel toe te staan", zegt woordvoerder Francis Adyns.

Meest gelezen