"Want een moeder zijn, dat houdt nooit op"

Onvoorwaardelijke moederliefde. Onder die noemer werd het verhaal van een 98-jarige moeder die naar het rusthuis waar haar 80-jarige zoon verblijft om daar voor hem te zorgen, gisteren wereldwijd door nieuwsmedia opgepikt. Er kon dan ook niet veel anders dan respect opgebracht worden voor Ada Keating, die haar zoon vorig jaar naar een rusthuis in Huyton, Groot-Brittannië, zag verhuizen omdat hij daar de nodige zorgen kon krijgen. Maar omdat de ongetrouwde zoon Tom altijd bij zijn moeder was blijven wonen, vond ze het evident om nu ook de verhuis te maken.

"Zo kan ik hem iedere avond een goede nachtrust wensen en iedere ochtend een goeiemorgen. Dan zeg ik hem dat hij zich moet klaarmaken voor het ontbijt. Als ik dan naar de kapper ga, dan staat hij me op te wachten. Als ik terug ben, dan geeft hij me een knuffel", aldus moeder Ada op nieuwswebsite Liverpool Echo.

"Je houdt er immers nooit mee op om een moeder te zijn", aldus de Britse vrouw nog, die volgens het rusthuispersoneel onafscheidelijk is van haar zoon. Die band blijkt ook uit onderstaand filmpje van beiden:

Meest gelezen