Video player inladen...

Antwerpse politie neemt stokken, buizen en hockeystick in beslag na rellen

Na de nieuwe vechtpartij in de Brederodestraat in Antwerpen heeft de politie een divers "wapenarsenaal" in beslag genomen. De relschoppers die elkaar gisteravond weer te lijf gingen, deden dat onder meer met metalen buizen, houten stokken en zware stenen.

Een flinke buit is het die agenten gisteren in beslag konden nemen na de nieuwe grote vechtpartij in de Antwerpse Brederodewijk. Gisteravond liep de spanning daar weer hoog op. Turken en aanhangers van de Koerdische beweging PKK zouden er met elkaar op de vuist gegaan zijn. Maar het zijn duidelijk niet alleen vuisten die werden gebruikt. 

"Tientallen metalen buizen, houten stokken en zware stenen liggen hier opgeslagen. Sommige herrieschoppers hadden zelfs een hockeystick mee", zegt de politie. "Ze zijn gevonden in de omgeving van de Brederodestraat en op personen die werden opgepakt."

Ondertussen wordt ook duidelijk hoe groot de schade is die de
relschoppers hebben veroorzaakt. "Vlak na de incidenten werd er schade
vastgesteld aan 6 panden", zegt de politie. "Meer dan 13 ramen en 4
deuren zijn gesneuveld, vooral etalageramen van handelszaken." Volgens
de politie heeft de Civiele Bescherming al  voorlopige herstellingen
uitgevoerd waar dat nodig was.

Politie Antwerpen
Politie Antwerpen

Meest gelezen