Belgische economie groeit minder dan verwacht

De Belgische economie is in het derde kwartaal wat minder snel gegroeid dan in de voorgaande kwartalen. Het bruto binnenlands product ging er 0,3 procent op vooruit, blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. In de voorgaande kwartalen bedroeg de groei nog 0,5 en 0,7 procent.

De Belgische economie kampt met een groeivertraging, blijkt uit de geraamde cijfers van het derde kwartaal van het Instituut voor de Nationale Rekeningen.  Dat is wat minder dan in de eerste jaarhelft.  Op jaarbasis verwacht de Nationale Bank nu een groei van 1,7 procent.

Ook in de voorbije twee jaren was het derde kwartaal het zwakste van de Belgische economie. Vorig jaar bedroeg de groei in die periode 0,1 procent, net als in 2015. Telkens kwam er opnieuw een versnelling in de laatste drie maanden van het jaar. 

Meest gelezen