Video player inladen...

Busverkeer verstoord in Pajottenland door staking na incidenten in Anderlecht

In de stelplaatsen van De Lijn in Anderlecht, Dilbeek en Ukkel hebben een aantal buschauffeurs vanmorgen het werk neergelegd. Eén op de vijf bussen rijdt niet. De actie komt er na verschillende incidenten met bussen in Anderlecht afgelopen weekend.

Een bus werd afgelopen weekend beschoten en drie bussen werden bekogeld met projectielen. Er vielen geen gewonden, maar zowel de chauffeurs als de reizigers waren sterk onder de indruk, zegt De Lijn.

Een aantal chauffeurs van de stelplaatsen Het Rad, Dilbeek en Ukkel heeft vanmorgen het werk neergelegd. Door de acties is het busverkeer van De Lijn verstoord in delen van het Pajottenland en de zuidelijke rand van Brussel. Er is onder meer hinder op de assen Halle-Brussel, Alsemberg-Brussel en Dilbeek-Brussel.

De directie van De Lijn veroordeelt het geweld, maar betreurt ook de actie van vanochtend, omdat de reizigers er de dupe van zijn. Ze heeft de lokale politie gevraagd extra te patrouilleren en stuurt ook meer controleurs naar Anderlecht. Later deze voormiddag is er sociaal overleg.

Op de website van De Lijn staat een overzicht van de hinder.

Meest gelezen