Deense uitvinder bekent dat hij lichaam van Kim Wall heeft verminkt

De Deense uitvinder Peter Madsen heeft bekend dat hij het lichaam van de Zweedse journaliste Kim Wall heeft verminkt en haar lichaamsdelen uit zijn duikboot in zee heeft gegooid. Maar hij blijft ontkennen dat hij haar heeft vermoord.

De excentrieke uitvinder Peter Madsen wordt ervan beschuldigd journaliste Kim Wall aan boord van zijn duikboot te hebben vermoord en daarna overboord te hebben gegooid. Haar afgezaagde benen en hoofd werden begin deze maand gevonden in de baai bij Kopenhagen. Haar romp werd eerder al gevonden.

Madsen beweert dat de dood van de journaliste een ongeluk was, maar hij heeft een eerdere verklaring intussen wel aangepast. Terwijl hij eerst zei dat Kim Wall op zijn duikboot stierf toen er een luik op haar hoofd neerkwam, beweert hij inmiddels dat ze door koolstofmonoxidevergiftiging om het leven is gekomen.  

Tot voor kort hield hij ook vol dat hij het lichaam van de vrouw niet in stukken zou hebben gezaagd, maar nu heeft hij dus bekend dat hij dat wel heeft gedaan.

Extra bezwarend voor Madsen is dat er op zijn computer van Madsen pornovideo's zijn aangetroffen waarin vrouwen worden onthoofd of gewurgd. De politie gaat ervan uit dat de video's echt zijn.

Meest gelezen