Emma Thompson: "Ik zei "Fuck off" tegen Donald Trump"

Emma Thompson en Donald Trump. Het zou nogal vuur gegeven hebben. In ieder geval, aldus de Britse Oscarwinnares, "had ik de loop van de geschiedenis kunnen veranderen". Want de huidige VS-president wilde in 1997 blijkbaar graag op date met Thompson, een verhaal dat ze met haar gekende Britse flegma graag in het praatprogramma "The Graham Norton Show" uit de doeken deed.

Emma Thompson: "Het was de periode dat we bezig waren met de opnames van "Primary colors" in 1997 (een gefictionaliseerd verslag van de presidentiële campagne van Bill Clinton in 1992, nvdr). Trump werd toen alleen nog maar geassocieerd met smakeloze bouwwerken."

"Op een gegeven moment zat ik in mijn caravan, toen plots de telefoon ging. Die had nog nooit gerinkeld of was nog nooit door mij gebruikt. Ik ging er zelfs van uit dat die helemaal niet werkte. Het was Donald Trump aan de andere kant van de lijn. Ik dacht dat iemand me voor de gek hield en ik zei hem: “Oh, fuck off!”. Maar hij nodigde me uit om in een van zijn hotels te verblijven en eventueel samen iets te gaan eten."

"Ik wist niet wat te antwoorden. Ik was helemaal van de kaart omdat hij erin geslaagd was een nummer vast te krijgen waarvan ik zelfs niet op de hoogte was. Ik heb hem geantwoord dat ik hem terug zou opbellen. Maar dat heb ik nooit gedaan. Had ik het toch maar gedaan, dan had ik door zijn haren kunnen strijken en dan hadden we allemaal de waarheid gekend (of hij dus een haarstukje draagt of niet, nvdr). En misschien was hij dan geen president geworden."

Hier beneden kunt u de beelden bekijken:

Meest gelezen