"Helft van 10.584 euro voor Nespresso-koffie bij Samusocial was voor koffiemachines"

De helft van de 10.584 euro die de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial uitgaf aan Nespresso, is besteed aan de aankoop van nieuwe koffiemachines. Dat is te horen bij de organisatie zelf.

Afgelopen dinsdag werd het rapport van de Inspectie van Financiën over Samusocial, de Brusselse vzw die in opspraak is gekomen, voorgesteld in de parlementaire onderzoekscommissie naar de schandalen bij de organisatie.

In het rapport merkt de auditeur enkele “opvallende” werkingskosten op uit de boekhouding van Samusocial. Zo beschikt de organisatie vanaf het boekjaar 2013 over Nespresso-koffieapparaten. Waar het eerste jaar de uitgaven uitkwamen op 92 euro, spendeerde Samusocial in 2016 ruim 10.500 euro aan Nespresso.

Nieuwe Nespresso-machines

Bij Samusocial horen we nu dat de helft van dat bedrag, meer bepaald 4.820 euro,  besteed werd aan de aankoop van nieuwe koffiemachines. Met de rest van het geld werd de koffie betaald voor 350 medewerkers in de 4 centra van de daklozenorganisatie. 

Vroeger hadden ze bij Samusocial grote koffiemachines met plastic bekertjes. Maar die waren regelmatig defect. Na een vergelijkende studie over de kosten zou uiteindelijk  gekozen zijn voor de Nespresso- machines.  

Meest gelezen