Munitie opgevist bij Aalst: "Recente munitie, hoogstwaarschijnlijk kunnen we piste Bende van Nijvel uitsluiten"

In Erembodegem bij Aalst is er vanmiddag munitie uit de Dender gehaald. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde. "Het gaat om recente munitie, dus de Bende van Nijvel kunnen we hoogstwaarschijnlijk uitsluiten", laat burgemeester van Aalst Christoph D'Haese weten.

Jonge metaalvissers hebben in Erembodegem, bij Aalst, munitie uit de Dender gevist. Dat heeft burgemeester Christoph D'Haese laten weten aan VRT NWS. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld en er is in de omgeving nog verder gezocht om niets uit te sluiten.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, bevestigt dat er munitie bovengehaald werd. "Er wordt nu onderzocht van waar de munitie komt." Op Facebook is ook een foto verschenen van de vondst. Daarop is te zien dat de hulzen nog mooi blinken en niet geoxideerd zijn.

Volgens D'Haese kan de piste dat de munitie afkomstig is van de Bende van Nijvel hoogstwaarschijnlijk wel geschrapt worden. "Het valt te betwijfelen dat dit een spoor naar de Bende van Nijvel is. Het gaat om recente munitie, dus het kan waarschijnlijk uitgesloten worden. Verder onderzoek zal dat nu definitief uitwijzen."

Meest gelezen