Museumbezoeker beleeft de schrik van zijn leven

Het was de bedoeling dat hij schrok, maar voor Gregory Heinzman was deze verrassing toch van een andere orde. De simulatie van een haaienaanval in het 'International Spy Museum' in Washington, VS, kwam wel helemaal onverwacht voor de jonge Amerikaan en het schrikken kon dus ook niet groter, of zelfs grotesker zijn. Vriend Casey Peck publiceerde het filmpje op Facebook, waar het op enkele dagen tijd al meer dan 13 miljoen keer bekeken werd.

De simulatie maakt deel uit van de tentoonstelling "Earth redesigned", waarbij het fictieve personage Karl Stromberg van het James Bond-boek "The spy who loved me" zijn kijk geeft op een nieuwe post-apocalyptische wereld onder de zee. "Hoe zou zijn wereld er uitzien?", vraagt het museum zich af, "Misschien vind je het antwoord door op deze watertank te kloppen."

Dat doet Heinzman dan ook, zij het aanvankelijk enigszins met enige schroom. Maar als hij dan toch alle moed samenraapt om wat harder op het venster te tikken, is de verrassing des te groter:

Het filmpje werd de afgelopen dagen door nieuwsmedia wereldwijd opgepikt, met omschrijvingen als "Literally Jaws-dropping", "Museum visitor completely freaks" of "Man gets floored by 'attacking shark'". 

Meest gelezen