AFP or licensors

Rechtbank blokkeert Trumps transgenderban in het leger

Een federale rechtbank in Washington heeft president Donald Trump verboden om transgenders te weren uit het Amerikaanse leger. In augustus ondertekende Trump nog een memo waarin hij het Pentagon opdroeg om geen transgenders meer te rekruteren. 

Een groep transgender militairen had de federale rechtbank vorige maand verzocht om de ban te blokkeren, omdat die een inbreuk zou betekenen op hun grondwettelijke rechten. De rechter oordeelde vandaag dat de ban moet worden tegengehouden, tot er een definitieve uitspraak is gedaan in de zaak. 

In september dienden een aantal Republikeinse en Democratische senatoren al een wetsvoorstel in om te verhinderen dat transgenders uit het Amerikaanse leger zouden worden gezet. 

Meest gelezen