Rumst: Politie onderzoekt brandstichting in gemeentemagazijn

Aan de Korte Veerstraat in Rumst heeft het zondagavond gebrand in een opslagloods die gebruikt wordt door de gemeentelijke diensten. Buurtbewoners merkten rond 17.45 uur een donkere rookpluim op die opsteeg vanuit het gebouw.  

De brandweer werd meteen gealarmeerd en was erg snel ter plaatse.  Daardoor kon het vuur snel worden geblust en kon de brandweer verhinderen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen museum Rupelklei.  In dat museum worden o.m. erg waardevolle schedels bewaard. In het museum is er vermoedelijk enkel rookschade.  In de loods van het gemeentemagazijn, waar de brand is gesticht, is de inboedel licht beschadigd en is er ook schade aan het dak.

De politie gaat de brand nu verder onderzoeken, omdat er minstens vier brandhaarden zijn gevonden.  Alles wijst dus op kwaad opzet.

Meest gelezen